OVER

SCREAM INC

& Orion Orchestra

MET GOEDKEURING VAN -

Metallicafrontman James Hetfield, en de
stamp of approval van de originele act

HET SUCCES

Scream Inc. is met recht de beste Metallica tributeband ter wereld te noemen. De Oekraïense band is namelijk zó goed dat ze zelfs de goedkeuring van Metallicafrontman James Hetfield kregen. De stamp of approval van de originele act is de hoogst mogelijke accreditatie die je als tributeband kunt krijgen. De mannen breken alle snelheidsrecords met hun snaren en de wat rauwe bariton van de zanger maakt het metalfeest compleet.

In hun thuisland Oekraïne zijn de concerten al sinds de oprichting in 2008 in een mum van tijd uitverkocht. Tijdens hun allereerste binnenlandse tour speelden de mannen zonder moeite 30 uitverkochte zalen plat met hun Metallica tribute show. In rap tempo verspreidde het muzikale succes zich als een olievlek door de rest van Europa en kan Scream Inc. honderden gespeelde zalen in 15 landen afstrepen. Als kers op de taart wist de band het Moskouwse Kremlin met 6000 man op zijn kop te krijgen, waarmee ze hun klim naar de top onvermoeibaar voortzetten in de rest van de wereld.

HET ONTSTAAN

In 2008 werd Scream Inc. in Kiev opgericht en ging de spiksplinternieuwe band van start met repeteren. Dit wierp al snel zijn vruchten af toen de vier mannen in 2009 een landelijk tributefestival wonnen en hun nationale populariteit snel steeg. In hetzelfde jaar begon Scream Inc. naast hun tribute projecten ook met het produceren van eigen materiaal, wat resulteerde in twee studioalbums op eigen naam. In de tussentijd bleef de band zich ontwikkelen als tribute expert met hun sublieme interpretatie van de wereldbekende muziek van hardrockers Metallica. Geïnspireerd door het live-album S&M van Metallica en The San Francisco Symphony besloot Scream Inc. hun act naar een hoger niveau te tillen, door hun eigen orkest te verzamelen en mee de bühne op te nemen. Dit maakt Scream Inc. monopolist in het spelen van de complete S&M setlist met symfonisch orkest. Maar daar houdt het streven naar perfectie van deze jonge muzikanten niet op. Drummer en componist Andrew Liutyi ontleedde de originele muziek volledig en creëerde zijn eigen bladmuziek, waar nieuwe arrangementen uit voortvloeiden die de basis legden voor een zelf opgenomen album. En dat klinkt fenomenaal!

Scream Inc.
Jonge muzikanten
die streven
naar perfectie