INTERVIEW

SCREAM INC

“James Hetfield keek ons lachend aan en zei dat we niet meer hoeven te oefenen”

INTERVIEW

SCREAM INC

“James Hetfield keek ons lachend aan en zei dat we niet meer hoeven te oefenen”

EEN DROOM -

Dat James Hetfield positief is over onze show betekent
zo veel voor ons. Het is een droom die werkelijkheid wordt.

We lazen dat jullie de goedkeuring van Metallica frontman James Hetfield hebben gekregen. Hoe zijn jullie met hem in contact gekomen en wat was zijn reactie?

Dat klopt, James is bekend met onze band. Iemand van ons had het geluk om hem eens te mogen ontmoeten, dus pakte hij zijn kans en liet James een live video zien van één van onze grote uitverkochte shows. “Wow, wat veel mensen!” zei Hetfield. Zodra onze zanger Max begon te zingen, zei iemand: “dat klinkt behoorlijk hetzelfde als het origineel”, waarop James vervolgens reageerde: “misschien wel beter dan ik.” Lachend zei hij dat we niet meer zoveel hoefden te oefenen. James is zo’n aardige gast, dus het is niet gek dat hij zo reageerde. Om te horen dat hij positief is over onze show betekent zo veel voor ons. Het is een droom die werkelijkheid wordt.

Waarom houden jullie zo veel van de muziek van Metallica?

We zijn allemaal opgegroeid met de muziek van deze band. We houden van alle aspecten ervan, het is het complete plaatje. De muziek van Metallica heeft een heel speciale magische vibe, wat ons heeft geholpen te worden wie we nu zijn. Zonder Metallica zouden we hier nu niet zijn.

Waarom wilden jullie zo graag een symfonische show maken?

Jarenlang hebben we van dit project gedroomd en nu is het eindelijk werkelijkheid geworden. In het begin was het behoorlijke gecompliceerd, omdat we geen idee hadden hoe we dit moesten realiseren. Waar vinden we een compleet orkest en hoe komen we aan de bladmuziek – dat soort dingen. Toen we dat eenmaal voor elkaar hadden, was onze drummer Andrew niet tevreden over de kwaliteit van de muziek die door andere mensen voor ons was geschreven. Hij is opgeleid tot componist, dus hij besloot er zelf mee aan de slag te gaan. Hij heeft het originele album ‘S&M’ tot in detail bestudeerd en uiteindelijk zelf de bladmuziek volledig herschreven, inclusief nieuwe arrangementen. Andrew heeft dat geweldig gedaan, met als resultaat dat we als band nóg beter klinken. Als je naar onze show gaat kun je dat zelf beoordelen, maar we beloven je dat je niet teleurgesteld wordt!

Jullie hebben inmiddels op podia van honderden uitverkochte zalen in 15 landen gestaan. Hoe is dat?

Het is altijd zo’n enorm special gevoel wanneer je op het podium staat. Het voelt bijna alsof je alle mensen die in het publiek staan persoonlijk kent. Muziek verbindt mensen, zelfs wanneer je elkaar nog niet eerder in je leven gezien hebt. Daarom refereren we weleens  aan het publiek als ‘vrienden’ of zelfs ‘familie’. Dat zijn sterke woorden, maar zo voelt het voor ons: de Scream Inc. family.